Eläinsuojelulaki 15 §

Kunnan on huolehdittava alueellaan irrallaan tavattujen ja talteenotettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä. Talteenotettua eläintä on säilytettävä vähintään 15 päivän ajan, minkä jälkeen kunnalla on oikeus myydä, muutoin luovuttaa tai lopettaa eläin.

1.10.2014 alkaen Eläinhoitola Hepuli vastaa Hämeenlinnan alueen löytöeläimistä (Kanta-Hämeenlinna,Hauho, Kalvola (Iittala), Lammi, Tuulos ja Renko).

Päivitämme näille sivuille sekä Eläinhoitola Hepulin facebook-sivuille löytyneet sekä uutta kotia etsivien eläinten tiedot. Eläinten vastaanotto ja luovutus hoitolan aukioloaikoina 8.00-13.00. ja 16.00-20.00. Hätätapauksissa myös muina aikoina. Soitathan aina etukäteen tulostasi, puh: 050-4122008. Aukioloaikojen ulkopuolella käytössä päivystyspuhelin jonka numeron saa soittamalla Hepulin numeroon 0504122008 ja kuuntelemalla vastaajan. HUOM! Päivystysnumero tarkoitettu vain HÄTÄTAPAUKSIA varten.

Jos olet kadottanut eläimen:

Ilmoita kadonneesta eläimestä numeroon 050-4122008 tai sähköpostiin info@elainhoitolahepuli.com Katso myös facebook sivuiltamme löytyykö eläimesi löydettyjen eläinten kansiosta.

Jos olet löytänyt eläimen:

Voit toimittaa eläimen Eläinhoitola Hepuliin tai tarvittaessa noudamme eläimen. Soita ennen eläimen tuontia numeroon 050-4122008 ja ilmoita tulostasi. Tarkista kuitenkin ensimmäiseksi onko eläimellä kaulapantaa jossa on omistajan yhteystiedot.

Löytöeläinhinnasto:

Hinta koostuu riistanhoitomaksusta sekä Eläinhoitola Hepulin vuorokausimaksusta.

Riistanhoitomaksu: 39 €
(Kts. valtioneuvoston asetus,riistanhoitomaksu)

Koiran hoitovuorokausi: 30 €/vrk

Kissan ja muiden pieneläinten hoitovuorokausi: 18 €/vrk

Kilometrikorvaukset: 0,50 € / km

Jos olet kiinnostunut antamaan löytöeläimelle kodin, ota yhteyttä meihin.

Uutta kotia etsivät eläimet löytyvät myös facebookista.

Kissoista perimme 100-140 € lunastusmaksun. Kissat luovutetaan leikattuina, madotettuina, rokotettuina ja sirutettuina. Koirien hinta tapauskohtainen.